Uncategorized

Je eigen onderneming starten, doe je zo

bedrijfsruimte Koudekerk aan den Rijn

Een bedrijf starten doe je niet zomaar. Maar toch is het niet zo moeilijk. Wel is het belangrijk om alles zo goed mogelijk in kaart te brengen. Maar hoe werkt het starten van een eigen bedrijf precies en waar moet je allemaal aan denken?  In deze blog nemen we je mee in het starten van een eigen onderneming.

Een bedrijfsruimte

Als startende ondernemer raden we aan om een mooi kantoor te zoeken. Woon je in een dorp zoals Koudekerk aan den rijn? Zoek dan naar een bedrijfsruimte Koudekerk aan den Rijn. Dit is veel goedkoper dan een bedrijfsruimte in een stad. Wanneer je in een dorp zoals Koudekerk aan den Rijn woont en je wilt een kledingwinkel starten, dan raden we aan om eerst een gedegen concurrentie onderzoek te doen. Een goede bedrijfsruimte zorgt ervoor dat je geconcentreerd te werk gaat. Met thuiswerken kom je namelijk minder professioneel over. 

Marktonderzoek

Wanneer je voor jezelf begint is het noodzakelijk om een marktonderzoek te doen. Het is belangrijk dat je weet hoe de markt er precies uitziet en wat de kansen en bedreigingen precies zijn. Een goede marktonderzoek zorgt ervoor dat jij weet waar de gaten in de markt precies zitten. Hierdoor is het mogelijk om jezelf te differentiëren van de markt. 

Klantonderzoek

Als startende ondernemer heb je natuurlijk nog geen klanten. Wel is het belangrijk om de ideale klant goed in beeld te brengen. Wie zijn ze en wat doen ze in het dagelijks leven. We raden aan om een buyer persona te maken. Een buyer persona is een profiel van een mogelijke koper van je producten en/of diensten. Onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven die buyer persona’s maken, meer klanten behalen. Een buyer persona maakt het mogelijk om je beter in te leven in je klanten. Dit is nodig om hen beter te helpen in het koopproces en een uitstekende klantrelatie te ontwikkelen. 

Bedrijfsnaam

Een goede bedrijfsnaam is uiterst belangrijk. Het is belangrijk om je bedrijfsnaam te verzinnen voordat je naar de Kamer van Koophandel gaat. Zorg ervoor dat je een duidelijke bedrijfsnaam kiest. Veel bedrijven kiezen ervoor om voor een soortnaam voor de eigennaam te gebruiken. Zoals bakkerij van Vliet of marketing bureau IQ Leads. 

Rechtsvormen

Het merendeel van de startende ondernemers kiest voor de rechtsvorm eenmanszaak. Dit is de meest aantrekkelijke vorm als het gaat om belastingvoordeel. Toch raden we aan om ook eens goed te kijken naar de rechtsvorm besloten vennootschap. Een besloten vennootschap zorgt ervoor dat je beperkt aansprakelijk bent. 

Wij wensen je veel succes met het vooronderzoek van het starten van je eigen onderneming.

Je houd misschien ook van..