Slaapkamer

Tips om de kamer van jouw kind een makeover te geven

Je kind groeit met de dag. Dat betekent natuurlijk ook dat je kind niet altijd gek zal zijn op de teletubbies of dora. Je kindje zal met de weken of zelfs dagen mee iets anders leuk vinden. Feit blijft dat de kamer helaas niet elke weer een andere stijl kan krijgen. Echter kan de kamer er niet voor altijd als de kamer van een peuter ingericht blijven. Hoog tijd voor een makeover!

Lees meer: Tips om de kamer van jouw kind een makeover te geven

Kleden

Je kind brengt veel tijd door op de vloer van zijn of haar kamer. Lekker op de vloer zitten en met speelgoed spelen. Een vlakke ondergrond is daar perfect voor! Echter kan de vloer best wel vaak koud aanvoelen. Dat probleem kan verholpen worden door een lekker kleedje op de vloer! Je kan een basic kleedje in één kleur kopen. Deze passen in bijna ieder interieur en zijn in bijna alle kleuren te koop. Echter is het voor je kindje nog leuker om een kleedje met een print aan te schaffen. Prints zien er gezelliger uit en zijn er in diverse ontwerpen. Zo heb je zelfs kleden op de markt waar kinderen niet alleen maar op kunnen zitten, maar zelfs mee spelen. Denk maar aan een verkeerskleed. Hier kan je kindje met poppetjes ‘lopen’ op de stoep maar ook met autootjes over de wegen heen racen.

Muren

Je kan de muren van de kamer een andere sfeer geven met op verschillende manieren. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kan je de kamer inrichten. Je kan de muren een nieuw kleurtje geven of nieuw behang aanbrengen. Als je de muren niet opnieuw wilt verven of behangen zijn posters altijd een snellere maar ook goedkopere optie om de muren een andere look te geven. Denk aan posters van prinsessen, auto’s of dieren etc. Je kan de kamer wat persoonlijker maken door fotolijstjes of een canvas op te hangen. 

Decoratie

Ga aan de slag met decoratiemiddelen. Koop wat knuffels van figuren waar je kindje gek op is. Knuffels kunnen met de tijd mee wat makkelijker vervangen worden door een andere knuffel dus leef je uit! Koop wat extra kussen om de kamer op te vullen. Koop een bankje, tafeltje of een stoeltje zodat jouw kind lekker creatief aan de slag kan. Vul de kast of koop een nieuwe kast en vul die met nieuw speelgoed en knutselspullen. Richt de kamer zo speels mogelijk in zodat je kindje altijd wel iets te ontdekken heeft en te doen heeft in zijn of haar kamer!

Je houd misschien ook van..