Kantoor Keuken Slaapkamer Woonkamer

Je verlichting upgraden in 3 stappen

Verlichting is de sfeer van elk huishouden, het kaarsje op de taart. Er valt genoeg te verbeteren. Een andere lamp is optisch een leuke toevoeging, maar denk ook aan duurzaamheid of gebruiksgemak. Vandaag gaan we er dieper op.

Gemak en automatisering

Gemak is populair. Meer technologische snufjes, gadgets en features. Daarnaast kan automatische verlichting ook helpen bij belangrijke thema’s zoals inbraakpreventie. Als we het hebben over het nieuwste van het nieuwste van lichtschakelaars, denken wij direct aan cjc systems domotica. CJC combineert de nieuwste technologie met luxe optische features voor in huis. Een chique design wat je niet in de steek laat.

Daarnaast is de bediening vanaf je tablet bijna standaard geworden. Thuis alvast de lampen aanzetten vlak voordat je binnen komt, of juist andersom. Had ik de verlichting wel uitgedaan? Je checkt het in de app en past het eventueel aan.

Duurzaamheid

Dan is daar natuurlijk het stukje duurzaamheid. En duurzaam betekent niet alleen een lager stroomverbruik en dus lagere kosten. Ook de levensduur van lampen, met name led-lampen, is flink verbeterd. Minder vaak vervangen betekent natuurlijk minder vaak de aanschafprijs betalen.

Optische sfeer

Als laatste kijken we naar de optiek. Hoe ziet een lamp eruit? Past het design in het gehele interieur? Smaakgevoelige keuzes die je huis af maken. Dit geldt trouwens niet alleen voor de lamp, maar ook voor de kleurkeuze in het licht. De lichtwarmte zoals dit genoemd wordt, wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe warmer het licht, dus meer oranje achtig, des te lager de waarde in Kelvin is. Wit en zelfs blauw licht wordt als kouder ervaren en heeft juist een hele hoge kelvin waarde. Denk maar aan het contrast van vuur tot ijs.

Met deze 3 stappen houd je dus rekening mee in de keuze voor nieuwe verlichting. Bepaal dit ook per kamer, sfeer of doel. Binnen wil je als schemerlamp mooi warm licht, terwijl als je iets zoekt in de trapkast mag dit gewoon helder wit licht zijn. 

Ook design kunnen we mooi vertalen naar dit voorbeeld. In de woonkamer gaat het om sfeer en interieur. Terwijl het spotje in de trapkast niet van goud hoeft te zijn.

Zelfs het gemak en de automatisering kunnen we hier mooi uit afleiden. Je hoeft onderweg niet alvast te checken of het licht in de trapkast aan staat. Al is het wel handig om het via de app uit te kunnen schakelen als je deze lamp mogelijk vergeten bent. Scheelt toch weer geld en branduren. Succes! Dat deze blog je maar veel verlichting heeft mogen brengen.

Je houd misschien ook van..