Slaapkamer

HOE MOET JE EEN SLAAPKAMER VERLICHTEN

De meeste mensen brengen bijna een derde van hun leven door in de slaapkamer en toch is het een van de kamers in huis die de minste aandacht krijgen. Leren hoe je een slaapkamer kunt verlichten, zou op je to-do lijst voor 2019 moeten staan en je kunt het algehele uiterlijk van je slaapkamer upgraden zonder veel geld uit te geven.

Als je alleen een lamp op je nachtkastje hebt en misschien één lamp in het plafond, dan is er veel ruimte voor verbetering. Laten we een sfeer creëren die ontspannend is en bevorderlijk voor het slapen, lezen en al het andere dat u graag in de slaapkamer doet. We nemen u mee door de belangrijkste elementen van het verlichten van een slaapkamer. Daarna laten we u enkele opties zien waar u misschien nog niet eerder aan hebt gedacht.

HET KIEZEN VAN DE JUISTE KLEURTEMPERATUUR VOOR DE SLAAPKAMER

De meeste mensen weten niet wat de Kelvin kleurtemperatuur schaal is en als u een van die mensen bent, raad ik u aan op de link te klikken om dat door te lezen voordat u enige verlichtingsbeslissingen neemt. De slaapkamer is een plaats waar u een zachtere en warmere temperatuur wilt die ergens tussen 2700k en 3000k ligt. Alles kouder dan dat en uw slaapkamer zal gewoon niet goed voelen.

Ik raad aan een temperatuur van 3000k te gebruiken voor de inbouwverlichting als u die in uw slaapkamer heeft. Voor lampen en andere kleinere verlichting kunt u het beste een temperatuur van 2700k gebruiken. Zorg ervoor dat u goed op de verpakking kijkt wanneer u uw gloeilampen koopt om te zien welke kelvin temperatuur ze hebben. Lees hoe u de juiste gloeilamp kiest als u meer wilt weten.

Beheer de helderheid van elke armatuur met de lumen voor elke lamp en een dimschakelaar.

SFEER-, TAAK- EN ACCENTVERLICHTING IN DE SLAAPKAMER

Wanneer u uitzoekt hoe u een slaapkamer moet verlichten, zult u waarschijnlijk de omgevings-, taak- en accentverlichting moeten aanvinken. Hier is het verschil tussen hen en wanneer ze te gebruiken:

  • Omgevingsverlichting – Omgevingsverlichting is de algemene verlichting in uw kamer. In het geval van een slaapkamer is dit de inbouwverlichting of de enkele lamp in het plafond. Het doel ervan is om het basislicht te leveren dat voor gelijkmatig licht in de hele kamer zorgt. Als ik sfeerverlichting met iets zou kunnen vergelijken, dan zou het de verfkleur op uw muren zijn. Het biedt een basis.
  • Taakverlichting – Taakverlichting is elk licht dat u helpt bij het uitvoeren van een taak. In de keuken zou het helpen om genoeg licht te geven om een maaltijd te bereiden of groenten te hakken. In uw woonkamer kan het een lamp op uw piano zijn. In de slaapkamer zal het waarschijnlijk een leeslamp zijn. Het kan ook een bureaulamp zijn als u een bureau in uw slaapkamer heeft. Tot slot, als u een plek heeft waar u gaat zitten om make-up aan te brengen, dan is de make-up verlichting ook taakverlichting.
  • Accentverlichting – Accentverlichting wordt gebruikt om iets in uw kamer te accentueren. Dat kan bijvoorbeeld een foto aan de muur zijn. Accentverlichting wordt in de slaapkamer niet zo vaak gebruikt als in andere kamers. Daarom kunt u waarschijnlijk leren hoe u een slaapkamer kunt verlichten zonder accentverlichting toe te voegen.

Bepaal uw budget voor slaapkamerverlichting

U kunt niet beginnen na te denken over hoe je een slaapkamer te verlichten totdat je kunt komen met een budget. Dit is niet anders dan elk ander huis project. We hebben onlangs gesproken over hoe om buitenverlichting te kiezen en we spraken veel over budget daar, want er zijn zo veel armaturen die de kosten kunnen omhoogschieten als je niet voorzichtig bent.

Voor de slaapkamer kun je ook uit je dak gaan en veel geld uitgeven, maar dat hoeft niet. U kunt de algemene look en feel van uw slaapkamer gemakkelijk verbeteren zonder de bank te breken. U kunt eventueel de verlichting die al in uw slaapkamer aanwezig is, blijven gebruiken en deze gewoon een andere bestemming geven.

Zoek uit hoeveel u bereid bent te besteden voor uw slaapkamer verlichting project en ga dan naar beneden en zie alle van uw slaapkamer verlichting opties.

VERZONKEN VERLICHTING

Ingebouwde verlichting kan iets zijn wat je moet overwegen bij het uitzoeken van hoe je een slaapkamer te verlichten. Het zorgt voor dat zelfs sfeervol licht in de hele kamer. Als u de mogelijkheid hebt, zou ik aanraden om inbouwverlichting in uw slaapkamer aan te brengen en deze te bedienen met een dimschakelaar.

U kunt lezen over hoe u inbouwverlichting kunt plaatsen en het zal u helpen of u van plan bent om de installatie zelf te doen of een elektricien in te huren.

Voeg inbouwverlichting toe in een tempo van 1 armatuur voor elke 25 vierkante meter leefruimte. Gebruik 3000k LED-lampen of koop de inbouwarmaturen die de lampen al in zich hebben. De inbouwverlichting moet de basisverlichting zijn voor elke slaapkamer.

PLAFOND ARMATUREN

Als u niet in staat bent om inbouwverlichting te installeren of als u gewoon niet wilt nemen op dat project of kosten, dan een plafond armatuur toe te voegen aan het centrum van uw kamer. Misschien heeft u daar nu al een soort armatuur. Als dat zo is, dan kan dit een gemakkelijke vervanging zijn voor u om het te veranderen in iets dat het juiste licht voor de kamer zal geven en ook een die er beter uit zal zien.

Als u een 8 voet plafond, zult u op zoek naar een flush mount armatuur. Als uw plafonds 10 voet of hoger zijn, dan kunt u ook kijken naar armaturen die aan het plafond hangen. Doe je best om 3000k kleurtemperatuur lampen te gebruiken in deze armatuur.

PLAFONDVENTILATOREN

Een andere populaire optie voor de slaapkamer zijn plafondventilatoren die ook een licht hebben. Ze dienen uiteraard een dubbel doel en zorgen voor luchtcirculatie tijdens de warmere maanden. U kunt absoluut een plafond ventilator licht combinatie toe te voegen aan het centrum van uw kamer met inbouwverlichting rond de perimeter.

We zullen het niet over stijlen hebben, want dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Wat ik merk is dat het licht van de plafondventilator alleen niet voldoende is om de kamer van voldoende sfeerlicht te voorzien. Daarom moet de ventilator, indien mogelijk, worden gecombineerd met inbouwverlichting.

Het zou goed zijn om een plafondventilator met een afstandsbediening aan te schaffen. U kunt het licht en vooral de snelheid van de ventilator vanuit uw bed regelen. Niemand wil midden in de nacht opstaan om een schakelaar om te zetten of aan een ketting te trekken.

SLAAPKAMERS

Slaapkamerlampen worden bijna altijd gebruikt wanneer je probeert uit te vinden hoe je een slaapkamer effectief kunt verlichten. Het andere grote ding over slaapkamerlampen is het feit dat er zo veel verschillende opties en stijlen zijn. Dit is waar u creatief met uw slaapkamerdecor kunt worden. De lamp is voor de slaapkamer zoals de stropdas is voor het pak. Het is wat de kleur en het karakter toevoegt.

De lampenkap kan ook worden veranderd. Als u een lampvoet ziet die u mooi vindt, maar de lampenkap niet, zoek dan een lampenkap die u mooi vindt en verander hem. U kunt de lampenkap ook aanpassen aan het seizoen. Laat de lamp uw persoonlijkheid naar buiten brengen in de kamer.

De lampen kunnen ook dienen als werkverlichting. Misschien hebt u er een nodig naast uw bed om voldoende licht te geven om te lezen. Misschien hebt u een klein bureau in de slaapkamer en zorgt de lamp voor licht voor dat doel.

Aanraakbedieningslampen zijn een heel goede optie als u er een vindt die u bevalt. U kunt de lamp draaien en ook dimmen met slechts een aanraking. Dit zal echt helpen ’s nachts wanneer u de lamp aan wilt doen. U hoeft niet langer naar de schakelaar te zoeken. U hoeft alleen maar de voet aan te raken en het licht gaat voor u aan.

Er zijn ook vloerlampen die niet al te vaak in slaapkamers worden gebruikt. Ze worden traditioneel in een hoek gezet om meer sfeerverlichting te geven of staan soms naast een comfortabele stoel in de slaapkamer. Wees ook creatief met de vloerlamp, want het kan ook leuk zijn om iets unieks te kiezen.

LEESLAMPJES VOOR NAAST HET BED

Het lijkt misschien een herhaling van het voorbeeld van de slaapkamerlamp hierboven, maar dat is het niet. Leeslampjes dienen slechts dat ene doel en voegen vaak niet zo veel toe qua esthetiek. Niet alleen komen ze in de vorm van een lamp, maar ze kunnen ook worden bevestigd aan de muur net achter uw bed of zelfs aan het bed zelf.  Het zijn meestal maar kleine goedkope leeslampjes die in het thema van uw slaapkamer kunnen worden verweven.

Doe je best om geen goedkope clip on light te kopen. Vergeet niet dat uw verlichting ook deel uitmaakt van uw inrichting en uw leeslampje is daarop geen uitzondering. Het zal altijd naast je bed staan, dus kies er een die goed werkt, maar er ook goed uitziet en bij je inrichting past.

SFEER KONIJNEN

Slaapkamerkroonkandelaars worden meestal boven het nachtkastje gebruikt in plaats van een lamp. Soms zijn ze ook te vinden net boven het hoofdeinde om wat laag sfeerlicht te geven zonder inbouwlampen die in uw gezicht schijnen. Slaapkamerkandelaars kunnen zeer decoratief zijn en ook de lichtbron kan hoger worden geplaatst dan die van een lamp.

Een van de dingen die misschien niet optimaal zijn, zijn de installatiekosten als u van plan bent om ze te bekabelen. Er zijn echter mogelijkheden waarbij een decoratieve draadafdekking de draad die naar een stopcontact beneden gaat, zal verbreden.

Voor mij is het grootste probleem dat ik heb met de armaturen in dit gebied, het feit dat u uw slaapkamer niet kunt herindelen. Uw bed zal voor altijd op die plek blijven staan omdat de armaturen aan de muur hangen. Houd hier rekening mee voordat u een slaapkamerlamp boven of naast uw bed installeert. Als u op een dag besluit het bed te verplaatsen, hoeft u ze alleen maar te verwijderen en opnieuw te installeren.

SLAAPKAMER HANGERS

Hoe een slaapkamer te verlichten met hangers is een andere geweldige optie in plaats van een slaapkamer lamp. Een opknoping pendel direct boven uw nachtkastje zal een geweldige nieuwe look toe te voegen aan uw slaapkamer. Deze worden niet al te vaak gebruikt, maar ze zijn een geweldige optie om een andere en niet-traditionele look aan uw slaapkamer te brengen.

Vergelijkbaar met een lamp, kunt u echt creatief met het type van de hanger die u hier gebruikt. Ga voor kleuren die een accent in de kamer brengen.

Bedenk waar je de lichtschakelaar laat en wat er nodig is om deze te installeren. U wilt in staat zijn om ze allebei uit te schakelen terwijl u in bed ligt, indien mogelijk. Plaats een schakelaar naast uw bed en laat nooit een draad langs de zijkant van de muur lopen. Naast inbouwverlichting zijn de pendellampen in de slaapkamer het moeilijkst te installeren.

DIMMERS IN DE SLAAPKAMER

We hebben het veel over dimmers in de verschillende artikelen van Lighting Tutor. Vaak wilt u de verlichting in de slaapkamer een beetje dimmen. Daarom moet u voor elk licht in de kamer een dimschakelaar hebben, behalve misschien voor het nachtlampje.

Zorg ervoor dat de dimmer bij de lampen past en vice versa. U hebt een led-dimmer nodig en ook led-lampen die kunnen worden gedimd. Anders zult u zich afvragen: Waarom zoemen LED lampen als ik ze dim?

VERLICHTING MET AFSTANDSBEDIENING

Niemand komt graag uit bed om het licht uit te doen. Ik heb het geluk gehad in een paar topklasse hotels te verblijven waar alle lichten werden bediend met een paneel met knoppen aan de zijkant van het bed. Zelfs de gordijnen konden worden geopend en gesloten.

Een bedrijf genaamd Insteon maakt een aantal zeer interessante home lighting hub kits. Hiermee kun je lampen in een speciale draadloze dimmer pluggen en ze bedienen met een afstandsbediening aan je bed. Ze kunnen ook speciale wandschakelaars bedienen voor je inbouwlampen of andere lampen die met een schakelaar worden bediend.

Ik ben van plan een speciaal artikel over dit product te schrijven en eventueel ook een video-opname te embedden waarin ik de kenmerken en voordelen laat zien en ook het installatieproces.

LAMPEN

U zou nu alleen nog maar LED-lampen moeten gebruiken. Gebruik voor de slaapkamer geen gloeilampen, ook al worden ze gebruikt voor het effect, tenzij u een heldere glazen armatuur heeft. Dan is uw enige optie echt een LED gloeilamp. Blijf bij temperaturen van 3000k voor het plafond en 2700k voor alle lampen, wandlampen en pendels. Lees hier hoe u de juiste gloeilamp kiest.        

Als u een armatuur gebruikt met meerdere lampen, denk er dan aan om het totale aantal lumen (alle lampen bij elkaar) te verminderen zodat het overeenkomt met de hoeveelheid licht die u van die armatuur wilt hebben.

Laatste aanbevolen methode om een slaapkamer te verlichten

Dit is mijn aanbevolen methode om een slaapkamer te verlichten voor de gemiddelde huiseigenaar. Gebruik de volgende combinatie van lampen

  • Inbouwverlichting
  • Plafond armatuur of ventilator/licht combinatie
  • Aanraaklampen of wandkandelaars
  • Dimschakelaars voor alle lampen
  • Insteon Home Hub om ze allemaal te bedienen

SLUITINGEN

Volg de aanpak om met een budget te beginnen. Maak een plan en bedenk een aantal verlichtingsopties voor uw slaapkamer. Dan, veel plezier met het selecteren van uw armaturen en installeer alles op een zaterdag. Met de juiste verlichting zal uw slaapkamer niet alleen gezelliger aanvoelen, maar misschien zult u er aan het eind van de dag ook naar uitkijken om er tijd door te brengen.

GERELATEERDE VRAGEN

Hoe kan ik meer licht in mijn slaapkamer krijgen?

Als u alleen de hoeveelheid licht wilt verhogen, kunt u altijd uw lampen vervangen door lampen met meer lumen, want lumen zijn licht. U kunt ook meer armaturen toevoegen aan uw slaapkamer, wat natuurlijk meer licht zal geven.

Wat is de beste lamp voor een slaapkamer?

Ik ben een voorstander van LED-lampen en de kleurtemperatuur die u nodig hebt is 2700k of 3000k.

Hoeveel lampen moeten er in een slaapkamer zijn?

Slaapkamers hoeven niet een bepaald aantal lampen te hebben. Plus, elke slaapkamer is een andere grootte, dus er is niet van plan om een juiste antwoord te zijn. Het hangt allemaal af van het type van de lichten die u van plan bent toe te voegen aan uw slaapkamer. Volg de bovenstaande methode.

Je houd misschien ook van..