Badkamer

Badkamer verbouwen? Hier moet je op letten

Badkamer

Een nieuwe badkamer is een droom van veel mensen. Even heerlijk genieten in je nieuwe bad of douche, wie wilt dat nou niet? Maar wat komt er allemaal kijken bij een nieuwe badkamer? Waar moet je op letten en wat gaat het allemaal kosten? In deze blog lees je de belangrijkste zaken. 

Een badkamer op maat

Wanneer je een douche schuifdeur op maat wilt, gaat dit natuurlijk wat kosten. Een opbouw douche met een douchebak is veel goedkoper en gemakkelijker in te bouwen dan een inloopdouche of een douche schuifdeur op maat. 

Aan welke kosten moet je denken?

Bij een badkamer moet je niet alleen denken aan een wasbak, bad of douche. Er komt veel meer bij kijken. Denk maar eens aan het sanitair, de kranen, armaturen, installaties en het tegelwerk. Verder is de ventilatie erg belangrijk in een badkamer. Wanneer je niet al teveel te besteden hebt is het een goed idee om naar budgetvriendelijke oplossingen te kijken. Doe bijvoorbeeld het sloopwerk en het meeste voorwerk gewoon zelf. Hiermee valt een hoop te besparen. Denk hierbij aan het weghalen van het bad en het verwijderen van de tegels. 

Let goed op dat alles waar inbouw voor staat je erg veel geld gaat kosten. Inbouwkranen of regendouches uit het plafond zien er erg mooi uit maar kosten een hoop geld. Dit is namelijk serieus inbouw werk en niet elke situatie leent zich daar voor uit. 

Voor een gemiddelde badkamer van 2×25 m2 van een gemiddelde woning zullen de kosten rond de 15.000 euro gaan liggen. Dit is inclusief materiaal, wastafel, toilet en een inloopdouche. Maar bij het verbouwen van je badkamer geldt dat je het zo gek kunt maken zoals je dat zelf wilt. Daarom is het erg moeilijk om een prijskaartje te hangen aan het verbouwen van een badkamer. 

Badkamer verbouw tips

Voordat je begint met het verbouwen van je badkamer is het slim om een verbouwplan te maken en een maximaal budget. Dit zorgt voor duidelijkheid voor jezelf en voor de vakmensen die het moeten uitvoeren. Je voorkomt zo verschillende afwerkingen en kleuren die niet met elkaar matchen. 

Je hoeft natuurlijk niet alles te verbouwen in je badkamer. Als bijvoorbeeld het toilet nog gewoon goed werkt en er nog mooi uitziet, hoef je niet perse een nieuwe aan te schaffen. Hetzelfde geldt voor wastafels en kranen, dit scheelt een hoop geld. Wil je alleen een nieuwe douche? Laat dan bijvoorbeeld een douche schuifdeur op maat maken en houd het daarbij. Alles is mogelijk als je maar een plan maakt van tevoren. Wij wensen je veel succes met het verbouwen van je badkamer. 

Je houd misschien ook van..