Uncategorized

Alles wat je moet weten over slimme verlichting

Slimme verlichting is een handige manier om je huis nog comfortabeler en energiezuiniger te maken. De mogelijkheden van slimme verlichting zijn eindeloos, en in dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste bespreken. Zo weet jij na het lezen van de blog of slimme verlichting iets voor jou is.

Dynamisch licht

Ten eerste kun je slimme verlichting gebruiken om je huis op een natuurlijke manier te verlichten. Dit betekent dat de lampen zich aanpassen aan het licht van buiten, zodat je huis ’s ochtends vroeg helder verlicht is en ’s avonds laat wat minder licht geeft. Zo hoef je niet zelf het licht aan te doen of uit te doen, en creëer je een natuurlijke en comfortabele sfeer in huis. Hiervoor heb je wel een aanvullende app nodig om deze automatiseringen in te stellen. Denk hierbij aan IFTTT.

Verschillende scènes

Daarnaast kun je slimme verlichting gebruiken om de sfeer in huis aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een feestje geeft of als je gewoon even in een andere stemming wilt zijn. Door de lampen te bedienen met een app of een spraakassistent, kun je gemakkelijk de kleur en helderheid van het licht aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor warm, gezellig licht of juist voor koel, energiek licht. Als je een film wilt kijken wil je dat lekker in een donkere ruimte doen. Terwijl je tijdens het koken of dineren misschien wel weer extra licht wilt. Door verschillende scènes in te stellen pas je de gehele woning aan met 1 simpele handeling.

Besparingen

Tot slot bieden slimme verlichting ook praktische voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld lampen instellen om op bepaalde tijden aan of uit te gaan, wat handig is als je op vakantie gaat of als je gewoon niet wilt dat het licht de hele nacht brandt. Ook kun je lampen instellen om te reageren op beweging of geluid, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als je ’s nachts naar de wc gaat. Dit kan echter niet zomaar met iedere soort slimme verlichting. Als dit is wat je wilt zul je hier dan ook specifiek naar op zoek moeten gaan.

Conclusie

In samenvatting biedt slimme verlichting dus een aantal interessante mogelijkheden. Zo kun je het licht in huis aanpassen aan het natuurlijke licht van buiten, de sfeer in huis beïnvloeden en praktische voordelen behalen. Als je meer wilt weten over slimme verlichting, kun je altijd online zoeken naar meer informatie of advies vragen aan een specialist.

Je houd misschien ook van..