Tuin

3 redenen voor nieuwe tuinverlichting

Verlichting voor je tuin is er in diverse soorten en maten. Op zonne-energie, met bewegingssensor of gezellige kerstverlichting. Maar verlichting heeft meerdere doelen. Daarom lichten we 3 belangrijke redenen voor je uit.

Veiligheid

We starten direct met de belangrijkste reden. Dat is veiligheid! En dan bedoelen we niet alleen veiligheid van jezelf, maar ook die van een ander. ‘s Winters is het al vroeg donker buiten. Als jij elke hobbel in je tuinpad kent is dat leuk, maar de postbode kan er flink over struikelen. Dat wil je natuurlijk niet. Een paar eenvoudige lampjes maken het verschil al.

Kies bijvoorbeeld voor enkele vrijstaande led lampjes op zonne-energie, die je eenvoudig parallel aan je tuinpad plaatst. Heb je een overkapping buiten of andere laaghangende balken? Kies daar dan voor een tuinlamp met een bewegingssensor. Dan zie je dat niet meer over het hoofd.

Sfeer

Lampjes zijn echte sfeermakers. Dat geldt niet alleen voor binnen, maar juist ook voor buiten. We noemde het net al dat het ‘s winters zo vroeg donker is. Als jij dan je gezellig verlichte tuin inloopt is dat een stuk leuker dan een donker hol in wandelen.

Als je vervolgens binnen warmpjes bij de kachel zit, terwijl je je kopje thee tussen de handen geklemd hebt, is het heerlijk om nog even de tuin in te turen. En dan zie je ook daadwerkelijk iets, puur door wat verlichting.

Praktisch

Ja, praktisch is ook wat waard. Die reden mag dus zeker niet ontbreken in dit rijtje. Houd jij bijvoorbeeld van klussen in de tuin of een glaasje wijn op een zomeravond? Dan ga je met behulp van wat slimme verlichting lekker lang door. 

‘s Winters is dat trouwens ideaal om wat te klussen. Het is heus niet elke avond koud, dus als het weer het toelaat werk je met behulp van goede verlichting een de hele avond buiten door. Denk aan tuinieren, je fiets repareren, dingen schoonmaken, etc.

Maar voor dat terrasmomentje in je eigen achtertuin is verlichting ook wat waard. Dan zie je tenminste welke snack je bij je drankje pakt en nog belangrijker, met wie je eigenlijk aan tafel zit.

Je kunt je verlichting ook combineren met een overkapping of tuinhuis en creëer een leuke tuinkamer. Een prima oplossing die minder afhankelijk van het weer is. Een goede tip is om dan wel te kijken voor verlichting op basis van netstroom. Vaak is dat eenvoudig aan te leggen door een kabel vanuit huis of de schuur door te trekken. 

Je houd misschien ook van..