Kantoor

Een kantoor inrichten: zo pak je dat aan!

Het is altijd fijn om een eigen kantoor te hebben. Los van alles en iedereen kun jij rustig je werk uitvoeren. Wel kan het een uitdaging zijn om hem naar behoefte in te richten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor projectinrichting in Zaandam door MV Kantoor. In dit artikel vertellen we je alles over het inrichten van je nieuwe kantoor.

De meubels

Over het algemeen zijn drie dingen echt cruciaal in een kantoor: een stoel, een bureau en een kast. Wat betreft de stoel: kies voor een ergonomisch model dat met jou meebeweegt en je nek en rug goed ondersteunt, zodat je geen vervelende nek- en rugklachten krijgt. Het bureau is bij voorkeur zo’n 70 cm hoog en bevat enkele lades waarin je wat spullen kwijt kan. Steeds meer mensen kiezen voor een zit-sta-bureau, om gezonder te kunnen werken. Kijk eens op de website van MV Kantoor, voor mooie kantoormeubels.

Leefbaarheid

In jouw kantoor moet het klimaat prettig zijn, zodat je gefocust kunt werken. De temperatuur moet dus altijd tussen de 18 en 23 graden blijven (zorg voor een goede thermostaat) en je wilt dat de boel voldoende geventileerd kan blijven. Als het niet mogelijk is om regelmatig twee raampjes tegenover elkaar open te zetten, regel dan een goed ventilatiesysteem.

Ruimte

Tijdens het werken is het fijn als je een gevoel van ruimte kunt ervaren. Misschien heb je het te doen met een klein kantoortje en is het niet mogelijk om de ruimte te nemen, maar zet je kantoor vooral niet te vol met allerlei spullen. Idealiter kun je soms even een klein rondje lopen. Daarnaast is het voor de rust in je hoofd belangrijk om je kantoor goed opgeruimd te houden.

Rust

Hoewel het leuk is als je kantoor een beetje gezellig is ingericht, ligt de focus op productiviteit en in een te druk ingerichte ruimte kun je niet gefocust en productief werken. Om die reden is het een goed idee om het kleurenpalet te houden bij wit en grijs en eventueel beige of lichtblauw of -groen. Het is leuk om hier en daar een schilderijtje op te hangen of iets grappigs in de vensterbank te zetten, maar niet te veel. In het kader van de luchtkwaliteit zijn planten wel altijd een goed idee. Kortom: wacht niet langer en steek die handen uit de mouwen. Maak van jouw nieuwe kantoor het kantoor van je dromen. Schakel een professional in voor de inrichting voor het beste resultaat

Je houd misschien ook van..